Air Tech Solutions: Echipamente pneumatice industriale

Transportul aerului

Atunci cand aveti nevoie de un furtun pentru conectarea compresorului de aer, cu siguranta cautati pe Google furtun pneumatic, pentru a gasi un asemenea furtun.

De precizat insa este faptul ca trebuie sa tineti cont de mai multe detalii foarte importante pentru ca intr-un final sa faceti alegerea corecta, iar in urmatoarele randuri veti vedea care sunt detaliile in functie de care trebuie sa alegeti un astfel de furtun.

Alegerea unui furtun care functioneaza bine nu este o chestiune banala. Iata un ghid despre cum sa alegeti cel mai bun furtun de aer pentru aplicatia dvs.

Ce conteaza

Exista trei aspecte principale care trebuie luate in considerare atunci cand cumparam un furtun:

  • Lungime: cea evidenta din lista; furtunul trebuie sa fie atata de lung cat ai nevoie.
  • Dimensiune: diametrul interior al furtunului va determina cantitatea maxima de aer pe care o poate transporta.
  • Material: Materialul din care este fabricat furtunul determina cat de flexibil este furtunul si cat va dura.

Lungime

Furtunurile vin in diferite tipuri pentru a imbunatati capacitatea de utilizare. Nu exista tipuri de furtun care sa functioneze cel mai bine in toate aplicatiile. Un furtun de 100 de metri va atinge tot ceea ce ati dori vreodata sa atingeti, dar ar fi, de asemenea, mult mai greu si mai incarcat decat trebuie sa fie de cele mai multe ori.

Furtunurile scurte pot fi o optiune mai buna pentru lucrarile mai mici. La un moment dat devine mai usor sa mutati compresorul decat sa miscati furtunul.

Daca aveti incaperea, perechea de furtun scurt pentru lucrarile din magazin si un furtun extensibil lung pentru lucrari ocazionale este o incarcatura buna pentru cutia de instrumente.

Dimensionarea

Diametrul interior si presiunea maxima a unui furtun determina capacitatea acestuia de a furniza aer. Furtunurile cu diametru mare  ce functioneaza la presiune mai mare, furnizeaza mai mult aer.

Cele mai multe unelte de mana, cum ar fi pulverizatoarele, pot fi furnizate in mod adecvat printr-un furtun de 1/4 “. Furtunurile cu diametrul de 3/8” sunt necesare numai pentru rulari mai mari de 100 de metri sau cand este folosit un instrument cu aer mare.

Retineti ca furtunurile mai mari cantaresc mai mult, ceea ce va afecta manipularea instrumentului dvs. In special pentru  pistoalele pulverizatoare, folosirea unui furtun usor va creste dexteritatea utilizatorului.

Daca schimbati furtunurile in mod regulat, diametrul tuturor furtunurilor trebuie sa se potriveasca. Daca furtunurile nu se potrivesc, presiunea  in instalatie se va schimba in mod  necontrolat, pe masura ce un furtun este schimbat  cu  celalalt. O actionare  rapida la regulator va rezolva problema.

Material

Materialul din care este compus furtunul ii va determina performanta. Fiecare material are performante diferite in circumstante diferite. Capacitatea de livrare a aerului este aceeasi pentru toate aceste materiale. Sa aruncam o privire asupra diferitelor materiale.

Cauciuc

Furtunurile de cauciuc sunt alegerea traditionala deoarece majoritatea  celor utilizate astazi sunt fabricate din  acest material. Furtunurile de cauciuc  sunt in mai multe variante constructive, sunt rezistente, si sunt usor de bobinat. Raman flexibile in conditii de inghet, dar  cu rezultate mai slabe decat furtunurile din poliuretan in  acelasi mediu.

Marele dezavantaj al cauciucului este greutatea sa. Furtunurile de cauciuc sunt de departe cele mai grele furtunuri din aceasta linie; Cu 30-40% mai greu decat cel mai apropiat concurent. Greutatea conteaza atunci cand lucrati la proiecte speciale, cum ar fi acoperisuri. Furtunurile de cauciuc au tendinta de a aluneca de pe acoperis sub propria greutate. .

In ateliere  furtunurile de cauciuc sunt  o solutie excelenta. Greutatea nu este o problema, deoarece toate lucrarile se petrec pe un banc de lucru iar furtunul ramane exact acolo unde il plaseaza utilizatorul si este usor de bobinat si de indepartat la finalul zilei.

PVC

Furtunurile din PVC sunt campionii  bugetului redus. Cu un pic de rabdare, un furtun din PVC poate fi facut pentru a se intinde pe podea numai ca performantele la vreme rece sunt  reduse

Toate acestea pot fi iertate, deoarece furtunurile din PVC sunt cele mai ieftine furtune de pe piata. Veti obtine performante rezonabile pentru bani foarte putini. Majoritatea compresoarelor portabile vandute astazi sunt livrate cu furtunuri din PVC.

Daca folosesti furtunul doar ocazional, un furtun din PVC poate fi alegerea potrivita pentru tine. Datorita greutatii sale mai reduse, un PVC poate depasi un furtun de cauciuc.

Poliuretan sau polimida

Furtunurile de poliuretan sunt relativ mai noi. Proiectate pentru a depasi cauciucul in anumite  situatii, furtunurile din poliuretan ofera performante excelente la vreme rece,  la o greutate care este jumatate din cea a cauciucului. Furtunurile din poliuretan sunt preferatele  muncitorilor care trebuie sa  se deplaseze la distante mari si sa lucreze de pe sol.

Din pacate, aceste proprietati excelente vin in detrimentul flexibilitatii. Furtunurile din poliuretan au tendinta de a se lega, rasuci si bobina. Un furtun Poly se va lipi, de asemenea, datorita proprietatilor inerente ale materialului.

Materialul este, de asemenea, vulnerabil la anumiti solventi. In aceste cazuri se poate folosi fara grija furtunul din poliamida, teflon sau furtunul Kynarflex. Aceastea au o rezistenta deosebita la solventi sau alte substante chimice.